Catering dietetyczny


Dieta dla kobiet w ciąży / karmiących

Catering dla kobiet w ciąży to specjalnie opracowany jadłospis dostosowany do potrzeb przyszłych matek. Jest oparty na odpowiednim bilansie wartości odżywczych, wspomagających rozwój płodu oraz polepszających samopoczucie ciężarnych kobiet. Szczególnie starannie dobierane składniki pozwalają uniknąć zaburzeń gastrycznych i gwarantują dobre odżywianie zarówno matki i dziecka.


Program dla kobiet w ciąży / karmiących – przykładowy jadłospis

Podane ilości kalorii są wartościami przykładowymi. Na życzenie posiłek zostanie tak zbilansowany,
aby ilość zawartych w nim kalorii odpowiadała Twoim preferencjom.

Poniedziałek (2008 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Bananowy omlet owsiany z wiórkami kokosowymi

Drugie
Śniadanie

  • Twarożek wiosenny z chlebem żytnim

Zupa

  • Zupa ? krem kalafiorowy z groszkiem ptysiowym

Drugie
danie

  • Roladki drobiowe ze szpinakiem, pestkami dyni i makaronem pełnoziarnistym

Podwieczorek

  • Sałatka z selera z ananasem i z grzankami razowymi

kolacja

  • Pieczony łosoś z risotto z curry i rukolą

Wtorek (2011 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Pasta jajeczna z papryką i chlebem orkiszowym
  • Gruszka

Drugie
Śniadanie

  • Placki jaglane z jogurtowy m dipem owocowym

Zupa

  • Zupa z cukinii z brązowym ryżem

Drugie
DANIE

  • Cielęcina z kaszą gryczaną i buraczkami z jabłkiem

Podwieczorek

  • Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami

kolacja

  • Kus-kus z glillowanymi warzywami i piersią z indyka

Środa (2042 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Jogurt naturalny z owocami suszonymi
  • Wafle ryżowe

Drugie
Śniadanie

  • Sałatka z łososiem wędzonym

Zupa

  • Zupa fasolowa

Drugie
danie

  • Królik z ryżem jaśminowym i surówką z kiszonej kapusty

Podwieczorek

  • Naleśniki gryczane z białym serem i jabłkami

kolacja

  • Tarta pełnoziarnista z indykiem i warzywami

Czwartek (2046 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Truskawkowy sernik z kaszą jaglaną

Drugie
Śniadanie

  • Omlet z warzywami

Zupa

  • Zupa ? krem pieczarkowy

Drugie
Danie

  • Pierś z gęsi z batatami i sałatką z rukoli

Podwieczorek

  • Budyń czekoladowy z mandarynkami

kolacja

  • Penne razowe z dziczyzną i sałatką z suszonymi pomidorami

Piątek (2044 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Granola z owocami, orzechami i jogurtem naturalnym

Drugie
Śniadanie

  • Pasta z makreli z pomidorami i chlebem żytnim

Zupa

  • Zupa jarzynowa

Drugie
danie

  • Cukinia nadziewana serem kozim i kuskusem

Podwieczorek

  • Bruschetta z pastą z awokado

kolacja

  • Pulpety z soczewicy z grillowanymi warzywami


malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu,
a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.