Catering dietetyczny


Catering standardowy

Catering standardowy to propozycja zróżnicowanego menu łączącego mięso, ryby, warzywa, owoce oraz produkty nabiałowe. Jest przeznaczona dla każdego kto ceni dobre jedzenie i nie ma zaleceń od dietetyka bądź lekarza w kwestiach ograniczenia spożywania określonych produktów. Są to posiłki smaczne, pełnowartościowe pod względem potrzeb organizmu, oparte głównie na świeżych i sezonowych składnikach dla uniknięcia kulinarnej monotonii.


Program standardowy – przykładowy jadłospis

Podane ilości kalorii są wartościami przykładowymi. Na życzenie posiłek zostanie tak zbilansowany,
aby ilość zawartych w nim kalorii odpowiadała Twoim preferencjom.

Poniedziałek (1797 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Chleb żytni z szynką drobiową i jajkiem

Drugie
Śniadanie

  • Sałatka z mozarellą, pomidorami i makaronem brązowym

Zupa

  • Krem pomidorowy

Drugie
danie

  • Gulasz z wołowiny z buraczkami i kaszą gryczaną

Podwieczorek

  • Naleśniki gryczane z pieczonymi jabłkami i dipem jogurtowym

kolacja

  • Pieczeń z indyka ze szpinakiem, pestkami dyni i kaszą jaglaną

Wtorek (1794 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Jogurt naturalny z granolą i owocami suszonymi

Drugie
Śniadanie

  • Łosoś wędzony z serem kozim, rukolą i ryżem basmati

Zupa

  • Zupa z cukinii z brązowym ryżem

Drugie
DANIE

  • Spaghetti frutti di mare

Podwieczorek

  • Sałatka z owoców tropikalnych i awokado
  • Wafle ryżowe

kolacja

  • Kus-kus z glillowanymi warzywami i jagnięciną

Środa (1797 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Czekoladowy omlet owsiany z gruszką

Drugie
Śniadanie

  • Serek wiejski z rzodkiewką i szczypiorkiem
  • Wafel ryżowy

Zupa

  • Zupa brukselkowa

Drugie
danie

  • Polędwica wieprzowa z warzywami orientalnymi i ryżem jaśminowym

Podwieczorek

  • Sałatka z szynką parmeńską i grzankami razowymi

kolacja

  • Szaszłyk z wątróbki cielęcej duszonej na miodzie z kaszą gryczaną
  • Sałatka z ogórków kiszonych

Czwartek (1813 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Twaróg z kiełkami lukrecji, pestkami słonecznika i chlebem orkiszowym

Drugie
Śniadanie

  • Sałatka z piersią kaczki z suszonymi pomidorami i makaronem brązowym

Zupa

  • Żurek z jajkiem

Drugie
Danie

  • Stek z tuńczyka z batatami i sałatką z rukoli

Podwieczorek

  • Tortilla pełnoziarnista z kalmarami i rzeżuchą

kolacja

  • Penne razowe w sosie carbonara z sałatką z selera

Piątek (1814 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Arbuzowy sernik z kaszą manną

Drugie
Śniadanie

  • Pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem konserwowym na chlebie pełnoziarnistym z pomidorami i bazylią

Zupa

  • Zupa ? serowa z łazankami pełnoziarnistymi

Drugie
danie

  • Filet z halibuta w sosie cytrynowym z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Podwieczorek

  • Krewetki w cieście naleśnikowym z sałatką z rukoli

kolacja

  • Tarta orkiszowa ze szpinakiem, pestkami słonecznika i serem pleśniowym


malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu,
a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.