Catering wegetariański


Catering wegetariański

Catering wegetariański przygotowujemy na bazie oryginalnych przepisów z myślą o osobach, które dobrowolnie ale też ze względów zdrowotnych eliminują ze swoich posiłków mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego. Przygotowywane przez nas posiłki zawierające wyłącznie białko roślinne są równie smaczne i odżywcze jak standardowe.


Program wegetariański – przykładowy jadłospis

Podane ilości kalorii są wartościami przykładowymi. Na życzenie posiłek zostanie tak zbilansowany,
aby ilość zawartych w nim kalorii odpowiadała Twoim preferencjom.

Poniedziałek (1583 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Musli wielozbożowe z mlekiem sojowym i owocami

Drugie
Śniadanie

  • Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
  • Chleb żytni

Zupa

  • Zupa z soczewicy

Drugie
danie

  • Filet z okonia nilowego z puree ziemniaczanym i groszkiem cukrowym

Podwieczorek

  • Pieczona papryka z serem kozim i grzanką czosnkową

kolacja

  • Gulasz warzywny z ryżem basmati

Wtorek (1612 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Malinowy pudding z kaszy jaglanej z rodzynkami

Drugie
Śniadanie

  • Sałatka z krewetkami w sosie cytrynowo-miodowym

Zupa

  • Zupa ? krem brokułowy z groszkiem ptysiowym

Drugie
DANIE

  • Łosoś z sosie śmietanowo-koperkowym z brązowm ryżem i rukolą

Podwieczorek

  • Mozarella z pomidorami i sosem bazyliowym
  • Chleb orkiszowy

kolacja

  • Burrito z farszem z czerwonej fasoli i awokado

Środa (1580 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Kefir z bananem, wiórkami kokosowymi i płatkami owsianymi

Drugie
Śniadanie

  • Makrela wędzona z serem pleśniowym, rukolą i oliwkami

Zupa

  • Zupa z cukinii z brązowym ryżem

Drugie
danie

  • Kotlet sojowy z sosem pieczarkowym, kaszą gryczaną i sałatką z buraków

Podwieczorek

  • Naleśniki cynamonowe z jabłkiem

kolacja

  • Grillowane tofu z sałatką makaronową

Czwartek (1594 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Jogurt naturalny z owocami suszonymi
  • Wafle ryżowe

Drugie
Śniadanie

  • Sałatka z tuńczyka z papryką i rzodkiewką i makaronem razowym

Zupa

  • Zupa selerowa

Drugie
Danie

  • Pstrąg cytrynowy z kaszą jaglaną i sałatką z marchwi

Podwieczorek

  • Bruschetta z salsą pomidorową i szynką parmeńską

kolacja

  • Tarta orkiszowa ze szpinakiem, pestkami słonecznika i serem pleśniowym

Piątek (1598 kcal)


Pierwsze
Śniadanie

  • Chleb pełnoziarnisty z humusem
  • Winogrona

Drugie
Śniadanie

  • Placki ziemniaczane z jogurtowym dipem czosnkowym

Zupa

  • Zupa fasolowa

Drugie
danie

  • Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym z kaszą pęczak

Podwieczorek

  • Makaron pełnoziarnisty z owocami i śmietaną waniliową

kolacja

  • Penne razowe z pesto i sałatką z selera


malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu,
a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.