Catering dla przedszkoli


Catering standardowy

Catering standardowy to propozycja dla dzieci które cenią dobre jedzenie i nie mają ograniczeń spożywania określonych produktów. To zdrowe, zbalansowane i zróżnicowane menu łączące mięso, ryby, warzywa, owoce oraz nabiał. Są to posiłki smaczne, pełnowartościowe pod względem potrzeb młodego organizmu, oparte głównie na świeżych i sezonowych składnikach.


Program standardowy – przykładowy jadłospis

Poniedziałek (1105 kcal)

Śniadanie

  • Bułka pełnoziarnista z masłem
  • Ser biały
  • Rzodkiewki
  • Dżem morelowy
  • Herbata Rooibos

Zupa

  • Rosół z makaronem

Drugie Danie

  • Gulasz drobiowy z warzywami i kaszą jęczmienną
  • Lemoniada cytrynowa z miętą

Podwieczorek

  • Budyń waniliowy
  • Herbata z dzikiej róży

Wtorek (1116 kcal)

Śniadanie

  • Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem
  • Chleb żytni z masłem
  • Ser żółty
  • Pomidor
  • Herbata rooibos

Zupa

  • Barszcz ukraiński z ziemniakami

Drugie Danie

  • Cielęcina z kaszą gryczaną i sałatką
  • Kompot z jabłek i rabarbaru

Podwieczorek

  • Jogurt naturalny
  • Banan
  • Herbata owocowa

Środa (1098 kcal)

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane na mleku 2%
  • Chleb razowy z masłem
  • Szynka
  • Ogórek
  • Herbata owocowa

Zupa

  • Pieczarkowa z zacierkami

Drugie Danie

  • Pieczone udka z kurczaka z ananasem i warzywami
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków
  • Kompot z truskawek

Podwieczorek

  • Kisiel malinowy
  • Jabłko
  • Herbata z miodem i cytryną

Czwartek (1104 kcal)

Śniadanie

  • Chleb razowy z masłem
  • Kiełbasa krakowska
  • Serek topiony
  • Pomidor
  • Herbata roobois

Zupa

  • Krupnik z kaszą jęczmienną

Drugie Danie

  • Polędwiczki wieprzowe z kus-kusem i sałatką z buraków
  • Lemoniada cytrynowa z miętą

Podwieczorek

  • Budyń czekoladowy
  • Mandarynka
  • Herbata owocowa

Piątek (1097 kcal)

Śniadanie

  • Kasza manna na mleku 2%
  • Bułka pełnoziarnista
  • Pasta z makreli
  • Ogórek kiszony
  • Herbata z miodem i cytryną

Zupa

  • Jarzynowa z ziemniakami

Drugie Danie

  • Filet z dorsza z ryżem i fasolką szparagową
  • Kompot z jabłek i rabarbaru

Podwieczorek

  • Galaretka z truskawkami
  • Herbata roobois

malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu,
a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.