Catering dla przedszkoli


Catering wegetariański z deserem

Catering wegetariański przygotowujemy na bazie oryginalnych przepisów z myślą o osobach, które dobrowolnie ale też ze względów zdrowotnych eliminują ze swoich posiłków mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego. Przygotowywane przez nas posiłki zawierające wyłącznie białko roślinne są równie smaczne i odżywcze jak standardowe.


Program wegetariański z deserem- przykładowy jadłospis

Poniedziałek (1204 kcal)

Śniadanie

  • Bułka pełnoziarnista z masłem
  • Ser biały
  • Rzodkiewki
  • Dżem morelowy
  • Herbata roobois
  • Herbata owocowa

Zupa

  • Zupa z soczewicy z grzankami razowymi

Drugie Danie

  • Zapiekana cukinia z mozarellą, warzywami i kus-kusem
  • Lemoniada cytrynowa z miętą

Deser

  • Winogrona białe

Podwieczorek

  • Budyń waniliowy
  • Jabłko
  • Herbata z dzikiej róży

Wtorek (1213 kcal)

Śniadanie

  • Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem
  • Chleb żytni z masłem
  • Ser żółty
  • Pomidor
  • Herbata roobois

Zupa

  • Zupa- krem z selera z ziemniakami

Drugie Danie

  • Kasza bulgur z warzywami
  • Kompot z jabłek i rabarbaru

Deser

  • Banan

Podwieczorek

  • Ciasteczka owsiane z bakaliami
  • Jogurt naturalny
  • Herbata z miodem i cytryną

Środa (1217 kcal)

Śniadanie

  • Płatki kukurydziane na mleku 2%
  • Chleb razowy z masłem
  • Szynka
  • Ogórek
  • Herbata owocowa

Zupa

  • Zupa pieczarkowa z zacierkami

Drugie Danie

  • Klopsiki sojowe w sosie koperkowym z ziemniakami
  • Kompot z truskawek

Deser

  • Jabłko

Podwieczorek

  • Kisiel malinowy
  • Mandarynka
  • Herbata z miodem i cytryną

Czwartek (1221 kcal)

Śniadanie

  • Chleb razowy z masłem
  • Pasztet sojowy
  • Serek topiony
  • Pomidor
  • Herbata roobois

Zupa

  • Zupa ? krem z pomidorów z brązowym ryżem

Drugie Danie

  • Zapiekanka makaronowa z tofu i warzywami z sosem śmietanowym
  • Lemoniada cytrynowa z miętą

Deser

  • Mandarynki

Podwieczorek

  • Jabłko pieczone z cynamonem
  • Jogurt naturalny
  • Herbata owocowa

Piątek (1215 kcal)

Śniadanie

  • Kasza manna na mleku 2%
  • Bułka pełnoziarnista
  • Pasta z makreli
  • Ogórek kiszony
  • Herbata z miodem i cytryną

Zupa

  • Zupa jarzynowa z ziemniakami

Drugie Danie

  • Cukinia nadziewana serem kozim i kuskusem
  • Kompot z jabłek i rabarbaru

Deser

  • Ciasto marchewkowe

Podwieczorek

  • Galaretka z truskawkami
  • Herbata roobois

malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu, a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.