Catering dla szkół


Catering szkolny standardowy
z deserem

Catering standardowy to propozycja dla dzieci które cenią dobre jedzenie i nie mają ograniczeń spożywania określonych produktów. To zdrowe, zbilansowane i zróżnicowane menu łączące mięso, ryby, warzywa, owoce oraz nabiał. Są to posiłki smaczne, pełnowartościowe pod względem potrzeb młodego organizmu, oparte głównie na świeżych i sezonowych składnikach.


Program standardowy z deserem – przykładowy jadłospis

Poniedziałek (729 kcal)

Zupa

  • Pomidorowa z makaronem

Drugie Danie

  • Kotlet de volaille z brązowym ryżem i surówką z pora

Deser

  • Jogurt naturalny z owocami

Wtorek (723 kcal)

Zupa

  • Barszcz ukraiński

Drugie Danie

  • Cielęcina z kaszą gryczaną i sałatką

Deser

  • Budyń czekoladowy

Środa (711 kcal)

Zupa

  • Pieczarkowa z makaronem

Drugie Danie

  • Szaszłyki z indyka z ananasem i warzywami
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków

Deser

  • Jabłko pieczone z cynamonem

Czwartek (726 kcal)

Zupa

  • Krupnik

Drugie Danie

  • Polędwiczki wieprzowe z warzywami orientalnymi i ryżem

Deser

  • Ciasteczka owsiane z bakaliami

Piątek (712 kcal)

Zupa

  • Jarzynowa

Drugie Danie

  • Filet z dorsza z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Deser

  • Galaretka z owocami

malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu, a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.