Catering dla szkół


Catering szkolny standardowy

Catering standardowy to propozycja dla dzieci które cenią dobre jedzenie i nie mają ograniczeń spożywania określonych produktów. To zdrowe, zbilansowane i zróżnicowane menu łączące mięso, ryby, warzywa, owoce oraz nabiał. Są to posiłki smaczne, pełnowartościowe pod względem potrzeb młodego organizmu, oparte głównie na świeżych i sezonowych składnikach.


Program standardowy – przykładowy jadłospis

Poniedziałek (612 kcal)


Zupa

  • Pomidorowa z makaronem

Drugie Danie

  • Kotlet de volaille z brązowym ryżem i surówką z pora

Wtorek (599 kcal)


Zupa

  • Barszcz ukraiński

Drugie Danie

  • Cielęcina z kaszą gryczaną i sałatką

Środa (595 kcal)


Zupa

  • Zupa pieczarkowa z makaronem

Drugie Danie

  • Szaszłyki z indyka z ananasem i warzywami
  • Pieczone łódeczki z ziemniaków

Czwartek (605 kcal)


Zupa

  • Krupnik

Drugie Danie

  • Polędwiczki wieprzowe z warzywami orientalnymi i ryżem

Piątek (593 kcal)


Zupa

  • Jarzynowa

Drugie Danie

  • Gołąbki warzywne w sosie pomidorowym z kaszą pęczak


malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu, a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.