Catering dla szkół


Catering szkolny wegetariański
z deserem

Catering wegetariański przygotowujemy na bazie oryginalnych przepisów z myślą o osobach, które dobrowolnie ale też ze względów zdrowotnych eliminują ze swoich posiłków mięso i produkty pochodzenia zwierzęcego. Przygotowywane przez nas posiłki zawierające wyłącznie białko roślinne są równie smaczne i odżywcze jak standardowe.


Program wegetariański z deserem – przykładowy jadłospis

Poniedziałek (709 kcal)

Zupa

  • Zupa ? krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym

Drugie Danie

  • Zapiekana cukinia z mozarellą, nadziewana warzywami z kus-kusem

Deser

  • Jogurt naturalny z owocami

Wtorek (723 kcal)

Zupa

  • Barszcz ukraiński

Drugie Danie

  • Pulpety sojowe z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki

Deser

  • Budyń czekoladowy

Środa (715 kcal)

Zupa

  • Ogórkowa

Drugie Danie

  • Penne pełnoziarniste z łososiem i szpinakiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Deser

  • Jabłko pieczone z cynamonem

Czwartek (717 kcal)

Zupa

  • Krem brokułowy

Drugie Danie

  • Naleśniki gryczane z białym serem, pieczonymi jabłkami i cynamonem

Deser

  • Ciasteczka owsiane z bakaliami

Piątek (718 kcal)

Zupa

  • Zupa z soczewicy

Drugie Danie

  • Filet z dorsza z puree ziemniaczanym i fasolką szparagową

Deser

  • Galaretka z owocami

malgorzataszypnicka

Jadłospis sporządziła

mgr Małgorzata Szypnicka ? dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.



Masz wątpliwości? Potrzebujesz informacji?

Zamów kontakt! Zostaw nam swój numer telefonu, a my skontaktujemy się z Tobą najszybciej jak to tylko możliwe.